Een innovatief idee maar niet meteen de nodige financieringsmiddelen? Wat dacht je van crowdfunding?  Voka – Kamers van Koophandel organiseren in september zeven inspiratiesessies rond crowdfunding in heel Vlaanderen. Het doel? (startende) ondernemers overtuigen van de voordelen van crowdfunding.

Voka gelooft sterk in deze alternatieve financieringsvorm. Het event in regio Kempen vindt plaats op 30 september in Turnhout.

Vanwaar dit initiatief?
Met zeven inspiratie- en informatiemomenten op zeven locaties in Vlaanderen stimuleren de Voka - Kamers van Koophandel Antwerpen-Waasland, Halle-Vilvoorde, Kempen, Leuven, Limburg, Mechelen, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen ondernemers om aan crowdfunding te doen.

Crowdfunding in België is nog volop bezig aan zijn opmars. Maar een campagne levert voor een bedrijf eigenlijk alleen voordelen op. Ze kunnen testen of er echt een afzetmarkt is voor hun product of dienst, reclame maken en geld ophalen om hun project te financieren. Ook interessant is dat ondernemers door het succes van crowdfundingcampagnes banken of investeerders kunnen overtuigen van de slaagkans van hun project. Maar er moet wel voldoende uitleg gegeven worden.

Een succesvolle campagne zet je niet op een week tijd op. Voldoende voorbereiding is essentieel.

Op de events komen verschillende experten spreken. In Turnhout is dat bijvoorbeeld Wouter Verschelden, oprichter van Newsmonkey, die één van de meest succesvolle Belgische crowdfundingcampagnes ooit heeft gevoerd. Maar ook andere jonge ondernemers, Douw & Koren, een crowdfunding consultancy bureau, twee crowdfunding platformen, ... komen aan het woord.

Op www.crowdfundingwerkt.be vindt u het volledige programma en kan u zich inschrijven voor deze gratis inspiratiesessie. Hebt u nog graag meer uitleg? Contacteer dan Carolien Jans via jans.carolien@voka.be of 014/56 30 30.